>

torsdag 11 november 2010

Windows Phone 7 i företagsmiljö


Phone 7 passar bra in i en företagsmiljö där vi redan har Exchange 2003 SP2, 2007 eller 2010 alternativt också Small Business Server 2008. Vi lägger upp Exchangekonto på telefonen lätt genom att den själv försöker ange alla inställningar utefter mailadressen, misslyckas detta kan du förstås ange allt manuellt.
Phone 7 stöder också flera konton, både om vi har flera Exchangekonton eller om vi också vill lägga till ett Windows Live, Yahoo eller  Google konto, dessutom har den stöd för pop & imap. Vi synkar sedan kalender och kontakter. På telefonen ligger informationen från de olika kontona separat men i gränssnittet slå delarna ihop och visas som en helhet.

Våra mail kan vi se antingen alla eller sorterat på bara olästa, de som är märkta (av avsändaren) som viktiga eller de som vi själva flaggat. Har mailet bilagor i Office dokument format kan vi öppna dessa och dessutom editera dessa.
Vi kan jobba med Offic dokument tex ändra formler i ett excel dokument eller lägga till en kommentar. När vi jobbar med Powerpoint eller Word dokument är dess oftast stora och här har man löst det med att man jobbar mot en outline som gör att man får en snabb överblick och kan hoppa lätt i dokumentet. Det finns också ett bra stöd för OneNote där noteringarna synkar med ditt livekonto precis som desktop versionen av programmet fungerar.

För mötesinbjudningar som vi får per mail kan vi direkt se om det krockar med något i kalendern. Vi kan sedan acceptera eller avböja med eller utan kommentar precis som i Outlook. Behöver vi hjälp att hitta till mötet öppnar vi bara location och kommer till kartapplikationen med mötesplatsen utmärkt. När sedan mötet äger rum och vi kanske är lite sen till detta kan vi öppna mötet från kalendern och där kan vi snabbt meddela att vi blir sen via sms eller mail genom en enkel knapptryckning.

För våra kalendrar har vi olika färger för våra kalendrar som kommer från olika konton, vi kan där också ändra vilka färger vi vill ha  och lätt stänga av en kalender som vi inte vill se för tillfället.

Phone 7 stödjer också SharePoint 2010 och SharePoint Workspace 2010 och vi kan öppna och jobba med dokument härifrån.

I en företagsmiljö är säkerheten viktig och när det gäller Phone 7 kan vi ha password polices via Exchange ActiveSync. Om vi skulle bli av med telefonen kan vi tvinga ut att den töms på information. Det finns också inbyggt VPN stöd med SSL mot Microsoft Forefront.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar